sitelogo

Aurinkomaan: viralliset säännöt

#3
Topic created · 2 Posts · 1203 Views
 • Säännöt

  Nämä ovat palvelimen sääntöjä. Säännöt eroavat laeista sillä tavalla, että sääntöjä ei saa rikkoa. Sääntöjen rikkominen voi johtaa Varoitukseen, Kiroamiseen tai pysyvään ikuiseen porttikieltoon.

  1. Ei saa grieffata

  Aurinkomaa ei ole grief-palvelin. Ylläpidolla on nollatoleranssi paikkojen rikkomiseen. Uudet pelaajat bannitaan hetkeäkään miettimättä yhdenkin tahallaan rikotun ja korjaamatta jätetyn palikan rikkomisesta. Porttikiellot ovat ikuisia.

  Greffaamissääntö koskee kaikkia virallisen statuksen saaneita kaupunkeja ja kyliä. Myös ns. rajamaat kuuluvat grieffaussäännön piiriin. Ylläpito ei kuitenkaan korjaa rajamailla tapahtunutta grieffiä, mutta rangaistukset ovat samat joka paikassa.

  Toisen henkilön omistuksessa olevien eläinten tappaminen lasketaan grieffiksi, mikäli ne ovat asutettu Aurinkomaan lakien mukaisesti.

  2. Ei saa murtautua seinien lattian tai katon läpi

  Ainoastaan ovien ja ikkunoiden läpi saa murtautua/tunkeutua asuntoihin ja muihin rakennelmiin. Ikkunoiden läpi saa murtautua, olivatpa ne tehty mistä materiaalista tahansa. Esimekiksi aidoista ja kaltereista rakennettujen ikkunoiden läpi saa mennä. Otathan huomioon, että esimerkiksi vankiloiden ja sellien seinät ovat tehty kaltereista ja näiden läpi murtautuminen on grieffiä. Oikeassa yhteydessä olevien rautaovien (esim. sellien ovet) rikkominen on kielletty! Seinän, lattian tai katon läpi kulkeminen - vaikka korjaisikin jälkensä perässään - on ehdottomasti kiellettyä ja johtaa aina ylläpidollisiin toimenpiteisiin. Selittämättömien tai epäselvien varkaustapauksien yhteydessä tutkitaan aina onko seinien, katon tai lattian läpi kuljettu grieffaamalla ja syylliset laitetaan edesvastuuseen sääntörikkomuksesta. Lisää varastelusta ja varkauksien etiketistä löytyy wikin "usein kysyttyä" osiosta.

  3. Ei saa käyttää huijauksia

  Pelin tasapainon säilymiseksi on tärkeää ettei Aurinkomaassa käytetä x-raytä/chestfindereita tai muita huijauksia. Huijauksien käyttö havaitaan yleensä melko nopeasti. Aurinkomaassa pelkkä epäily huijausten käytöstä on riittävä peruste Kiroamiseen / ikuiseen pysyvään porttikieltoon. Myöskään bugien hyväksikäyttö ei ole sallittua vaan bugeista tulee ilmoittaa Aurinkomaan foorumeilla. Minecraft-clientin debug-tiedot tulee myös pitää pois päältä.

  4. Ei saa pitää monitoria liian kirkkaalla

  Monitorin kirkkauden tulee olla niin himmeällä että ilman soihtuja kaivoksissa ei näe. Aurinkomaa on roolipelipalvelin. Kenelläkään ei tule olla epäreilua etua muiden ylitse toisten pelaajien havaitsemissa, malmien louhinnassa jne.

  5. Ei saa puhua uskonnoista

  Uskontokeskustelut kuuluvat muualle riippumatta siitä mikä uskonto on kyseessä tai siitä kuinka kivaa niistä olisi puhua. Myöskään esim. kirkkojen rakentaminen ei ole sallittua. Tämä kielto ei koske Aurinkomaan pelimaailman fiktiivisiä uskontoja tai kultteja. Yritetään pitää tosielämän asiat tosielämässä tai foorumien paskanjauhanta osiossa.

  6. Ei saa puhua politiikasta

  Oikeaan elämään liittyvät poliittiset keskustelut ja poliittisten mielipiteiden esittäminen on kiellettyä Aurinkomaassa. Tämä kielto ei koske Aurinkomaan pelimaailman poliittista tilannetta. Yritetään pitää tosielämän asiat tosielämässä tai foorumien paskanjauhanta osiossa.

  7. Ei saa rakentaa minkään maan lippuja

  Muiden maiden lippujen rakentaminen Aurinkomaassa on kiellettyä, mukaanlukien Suomen liput. Tämä ei koske fiktiivisiä lippuja, merirosvolippuja, fiktiivisiä vaakunoita ynnä muita vastaavia.

  8. Ei saa kaataa puita viheralueilta tai rakennusten pihoista

  Selkeästi viheralueiksi kaavoitetuilta alueilta ei saa kaataa puita, eikä myöskään rakennusten pihoilta. Puita saa kaataa kaikkialta asuinalueiden ulkopuolelta. Muista myös istuttaa uusia biomiin sopivia taimia vanhojen kaadettujen puiden tilalle. Biomien hakkaaminen tai polttaminen paljaaksi puista on kiellettyä. Lääneissä saattaa olla lisäksi omia aluekohtaisia rajoituksia tai sääntöjä puiden kaatamisen suhteen, joten on hyvä aina kysyä jos on epävarma.

  9. Ei saa rakentaa omia portaaleja

  Omien Horna-portaalien rakentaminen on kiellettyä ja niihin ei myönnetä lupia. Sen lisäksi niiden rakentaminen on estetty.

  10. Ei saa käyttää Valtiaan skiniä

  Valtiatiaan skinin kopioiminen ja käyttäminen Aurinkomaassa on kiellettyä. Se on hauskaa ensimmäiset 5 sekuntia, mutta sitten se käy hyvin nopeasti vanhaksi ja johtaa pysyvään ikuiseen porttikieltoon ilman varoitusta. Tämä kielto ei koske mahdollisia vale-asuja kuten esimerkiksi pelaajapäitä, ainoastaan skinin vaihtamista.

  11. Ei saa rakentaa automaatiovirityksiä

  Kaikenlaiset punakivigeneraattorit, hiekkageneraattorit, automaattiset farmit, grinderit ja niin edelleen ovat kiellettyjä. Ne eivät kuulu palvelimen henkeen. Tämä koskee myös rautagoolemien ja kyläläisten farmausta. Käytöstä joko varoitetaan tai bannitaan suoraan ylläpitäjän mielialasta ja rikkomuksen vakavuudesta riippuen. Punakivikellot/toistuvat loopit ovat ehdottomasti kiellettyjä palvelimen runsaan redstoneen liittyvän custom koodin vuoksi. Niiden käyttö saattaa aiheuttaa lagia ja/tai kaataa palvelimen. Rikkomuksista huudetaan vihaisesti ja bannitaan elinikäisesti.

  12. Ei saa varastaa kirjoitettuja kirjoja

  Kirjoitettujen kirjojen, tositteiden, muistiinpanojen, postin, päiväkirjojen ja virallisten dokumenttien kuten esimerkiksi rikosilmoitusten, työhakemusten, kirjanpitojen yms varastaminen arkuista on ehdottomasti kielletty. Poikkeuksena tähän sääntöön ovat tilikirjat ja henkilötodistukset. Jos murhaa pelaajan, joka kantaa mukanaan kirjoja, niin kirjat tulee mielellään - mahdollisuuksien mukaan - jättää paikan päälle arkkuun.

  13 Ei saa käyttää seuraavia modeja

  Minimapin ja muiden kartta-modien (ja modien, jotka paljastavat pelaajien tai entityjen nimet ja/tai sijainnin tai näyttävät pelaajan omat koordinaatit) käyttäminen on 100% kiellettyä ja niiden käytöstä tai edes käytön epäilystä bannitaan elinikäisesti ja pysyvästi kysymyksiä kysymättä ja ilman mahdollisuutta armahdukseen, ikinä.

  Poista käytöstä myös shaderit, jotka tuovat peliin ominaisuuksia, joita ei vanillassa ole. Esimerkiksi valaisevat soihdut kädessä ym.

  14. ALT-tilien käyttö on rajoitettua

  Alt-tilien eli vaihtoehtoisten tilien käyttö on sallittua ainoastaan siinä tapauksessa, että pelaaja ei yritä hyötyä toisista tileistään meta-pelaamisen kautta - esimerkiksi käyttäen yhtä hahmoista varastamiseen, murhaamiseen tms luovuttaen tavaransa toisille pelihahmolleen. Alt-tilien käytössä pelaajan eri pelihahmoilla ei saa olla MITÄÄN tekemistä toistensa kanssa. Alt-tileillä ei saa olla suoraa, epäsuoraa eikä välikäsien kautta toteutettua vuorovaikutusta keskenään. Niitä tulee käyttää täysin itsenäisesti ainoastaan eri roolihahmojen pelaamiseen. Alt-tilejä ei saa myöskään käyttää henkilökohtaisiin hyökkäyksiin muita pelaajia kohtaan tai minkäänlaiseen koordinoidun ja ennaltasuunniteltuun mielipahan aiheuttamiseen. Jos yhdellä tileistä rikotaan sääntöjä, niin pelaajan kaikki tilit bannitaan. Alt-tilien käyttö bannien kiertämiseen on myöskin kielletty. Jos joku henkilön tileistä bannitaan, niin kaikki henkilön tilit bannitaan niin vanhat sekä uudet.

  15. Älä mainosta Aurinkomaata webissä tai foorumeilla

  Voit kyllä kertoa Aurinkomaasta kaikille ystävillesi ja tuttavillesi, mutta älä mainosta Aurinkomaata omin päin webissä, netin foorumeilla tai muilla palvelimilla. Ylläpito hoitaa kyllä mainostamisen parhaaksi katsomallaan tavalla.

  16. Älä luovuta henkilötietojasi muille

  Omaksi turvaksesi suosittelemme ettet luovuta mitään henkilökohtaiseen elämääsi liittyviä tietoja muille pelaajille. Tähän kuuluvat mm. ikäsi, oikea nimesi, asuinpaikkakuntasi, sähköpostiosoitteesi, skype tilisi, facebook tilisi, twitter, youtube, webbisivujesi osoitteet jne.
  Roolipelaaminen

  Aurinkomaa on roolipelipalvelin sanan vanhassa "kynä ja paperi" merkityksessä. Toivomme, että kehität itsellesi roolihahmon ja jätät normaalielämäsi ja normaaliin elämään liittyvät keskustelut palvelimen ulkopuolelle. Palvelimella EI kuitenkaan ole roolipelipakkoa, mikäli roolipelaaminen ei sinulta luonnistu. Olemme ymmärtäväistä ja rentoa porukkaa.

  17. Yleisen häiriön tuottaminen

  Kaikki yleisen häiriön tuottaminen, josta on valtaosalle pelaajista enemmän murhetta kuin iloa on kielletty bannien uhalla. Tähän kuuluvat mm. erilaiset järjestäytyneet murhakerhot, pelaajien koko omaisuuden tai valtaosan siitä ryöstäminen, toisten pelaajien järjestelmällinen kiusaaminen ja/tai vainoaminen ja kaikki muu, jonka voidaan katsoa olevan enemmän haitaksi kuin hyödyksi Aurinkomaan pelaajille.

  18. Pelaajien oikeudet

  Sekaannuksien välttämiseksi: Sinulla ei ole mitään oikeuksia. Pidätämme nyt ja aina, kuten olemme aina tehneet, oikeuden bannia kenet tahansa pysyvästi pärstäkertoimen, epäilyksen tai mutu-tuntuman perusteella ilman minkäänlaista rationaalista syytä tai perusteluita. Käytämme tätä oikeutta harvoin, mutta tarvittaessa emme kainostele käyttää voimakeinoja. Aurinkomaa on yleisesti ottaen melko vapaa paikka - palvelimella saa esimerkiksi halutessaan kiroilla vapaasti, mainostaa omia palvelimia (kunhan ei spammi chattia) ja ylläpitoa ja muita pelaajia on aina saanut arvostella vapaasti ilman pelkoa banneista, kunhan ei mennä henkilökohtaisuuksiin, kiusaamiseen tai yleiseen paskan heittämiseen.

  19. Aurinkomaan porttikiellot

  Rikkomista ja rakentamista ei ole juurikaan rajoitettu Aurinkomaassa, mutta uudet pelaajat saavat porttikiellon yhdenkin korjaamatta jätetyn palikan pahantahtoisesta rikkomisesta. Me emme kysele typeriä vaan porttikielto napsahtaa heti, kun grieffauksia löytyy.

  Aurinkomaassa toisin kuin useimmilla palvelimilla porttikiellot ovat elinikäisiä. Jos sinut kirotaan ja olet uusi pelaaja, ns. "Irtolainen", niin sinulla ei ole oikeutta hakea armahdusta. Se oli siinä. Tervemenoa ja kiitos kun kävit!

  Jos sinut kirotaan ja olet ollut Alamainen tai sitä ylempi tai muutoin kaikkien tunnistama on sinulla oikeus anoa armahdusta Aurinkomaan foorumeilla. Tarvitset 10 puoltajaa, jotka ovat vähintään Alamaisia tai siitä ylempiä arvoltaan. Tämä avaa mahdollisuuden julkiseen ja avoimeen oikeuskäsittelyyn palvelimella, jossa voit etsittää asiasi roolipelipalvelimen hengessä muista pelaajista koostuvan tuomioistuimen edessä.

  Jos olet jo saanut yhden armahduksen, mutta sinut on kirottu uudelleen voit silti anoa armahdusta uudelleen. Jos anomuksesi hylätään, niin sinulla ei ole mahdollisuutta hakea armahdusta toista kertaa.

  Huijausten ja/tai bugien hyväksikäytöstä epäiltyjen ja bannittujen ja palvelimelta pysyvästi bannittujen ei ole mahdollista anoa armahdusta, ikinä. Jos kirottu armahdetaan hän aloittaa pelin alusta Irtolaisena.

  Kirottujen ja pysyvän porttikiellon saaneiden kaikki henkilökohtainen omaisuus, pankkitilien sisältö, arkkujen sisällöt ja maat, kiinteistöt ja muut omistukset menetetään valtiolle. Armahduksen saaneilla ei ole mahdollisuutta saada omistuksiaan takaisin.

  Toisinaan osa pelaajista saa porttikiellon väärin perustein esim huijausten käytöstä epäiltynä vaikka todellisuudessa pelaaja ei ole tehnyt mitään väärää. Se on valitettavaa, mutta muutama väärin perustein annettu porttikielto on pieni hinta maksettavaksi huijauksista vapaasta ja tasavertaisesta peliympäristöstä. Kyseessä on meidän puolestamme täysin hyväksyttävä tappio ja sinulla ei ole mitään mahdollisuutta tehdä mitään muuttaaksesi asiaa.

  Lisätietoa armahdusmenettelyistä löytyy Aurinkomaan foorumeilta porttikiellot osiosta.

  20. Spoilerit

  Aurinkomaan salaisten ominaisuuksien julkaiseminen tai jakaminen muiden pelaajien kanssa on kiellettyä. Älä tuhoa muilta pelaajilta löytämisen iloa. Spoilaaminen koskee kaikkea onnenkeksien sisällöstä Aurinkomaan kaikkein salaisimpiin ominaisuuksiin.

  21. Muut palvelimet

  Muiden palvelimien kehittämisestä ei saa keskustella Aurinkomaassa tai Aurinkomaan foorumeilla. Tähän kuuluu mm. "Miten saan toimimaan asian X?" tiedustelut. Muita palvelimia SAA mainostaa jos ei spammi, mutta teknisistä kehityskeskusteluista ja avunpyynnöistä bannitaan palvelimilta ja foorumeilta. Sopivampi paikka tämän kaltaisille keskusteluille on mm. kyseisen palvelimen omat foorumit.

  22. Lopettamisviestit

  "Lopetan pelaamisen" ynnä muiden jäähyväisviestien ja "annan tavarani pois, koska lopetan pelaamisen" viestien kirjoittaminen foorumeille on kielletty. Lopettamisviestien kirjoittajat saavat porttikiellon palvelimelle ja foorumeille ilman mahdollisuutta palata myöhemmin takaisin jos mieli jossain vaiheessa muuttuukin lopettamisen suhteen. Lopettamisviestit lietsovat turhaan massahysteriaa pelaajien keskuudessa ja saavat aina muitakin pelaajia lopettamaan palvelimella pelaamisen.

  23. Proxyjen käyttäminen

  Proxyjen käyttäminen IP-osoitteen salaamiseksi / bannien kiertämiseksi on kiellettyä. Emme salli proxyjen käyttöä myöskään uusille pelaajille. Jos asut ulkomailla, etkä ole pelannut ennen Aurinkomaassa ja haluat käyttää proxya palvelimelle yhdistämiseen maaestojen kiertämiseksi, niin valitettavasti emme hyväksy sitä. Käytännössä ainoa hyväksyttävä tilanne proxyjen käytölle on ulkomaille muuttaneet Aurinkomaan vanhat pelaajat, jotka tunnemme entuudestaan ja joista voimme mennä takuuseen. Kaikki muut bannitaan suoralta kädeltä proxyjen käytöstä.

  24. Julkisten rakennusten lukitseminen

  Julkisten rakennusten lukitseminen omilla lukoilla on grieffiä. Julkisten rakennusten lukitseminen omilla lukoilla hidastaa ja vaikeuttaa siinä määrin pelaamista, että sen katsotaan olevan grieffaamista. Tällä tarkoitetaan juurikin lukkojen tiirikoimista auki ja sen uuden lukon omalla koodilla.

  25. Metapelaamiseen kieletty

  Metapelaamiseen kuuluu mm:

  • murhien ja kuolemien kertominen muille.

  • kaikki mitä et sanoisi globalilla.

  • asiat jotka tuottavat etuja.

  -Jos et ole varma lasketaanko joku metapelaamiseksi niin sano asia aurinkomaan chatissä äläkä ota riskiä.

  Metapelaamiseen ei lasketa: - muista palvelimista puhumista tai muusta aurinkomaan ulkopuolisesta asiasta.

  Rangaistukset:

  1. rangaistus: annetaan palvelimella 2-3 päivän bannit.

  2. rangaistus: annetaan 31 irl päivän bannit

  3. rangaistus: annetaan 10 irl viikon bannit

  4. rangaistus: elinikäiset bannit.

  Mikäli joku ilmiantaa metapelaajan se käsitellään ja katsotaan onko oikeasti metapelaamista tapahtunut ja rangaistaan osallisia sekä ilmiantaja saa 1kk kunniajäsenyyden.

  Jos tietoisesti pilaa muiden roolipelaamista on ylläpidolla oikeus antaa varoitus tai muita rangaistuksia.

  Mikäli joku ilmiantaa henkilöitä metapelaamisesta ilman todisteita tai tahallisesta häiriö ilmoituksesta,

  ylläpito antaa varoituksen, kirouksen tai ääritapauksessa bannit

  26. Asuntoihin murtautuminen

  Julkiset rakennukset esimerkiksi Pankki, vartiosto, kirjasto, läänien tilat. Julkisiin rakennuksiin saa murtautua vain mikäli 1 tai useampi kyseisen läänin vartija tai jos kysyisessä läänissä käytetään palkkasotureita on online. Muussa tapauksessa murtaumisessa ei ole minkäänlaista kiinni jäämisen riskiä tämä ei ole sellaista toimintaa mitä halutaan.

  Yksityiset tilat esim. toisen pelaajan asunto, liiketila, linnassa ja laivassa olevat pelaajien omat huoneet lasketaan yksityisiksi tiloiksi.

  Yksityisiin tiloihin saa murtautua vain jos asunnon omistaja on paikalla.

  Mikäli jos jäät kiinni että olet murtautunut ja varastanut niin ettei ole ollut tarvittava henkilö paikalla saat ylläpidolta huomautuksen, kirouksen ja/tai muun rangaistuksen riippuen siitä kuinka paljon olet asiaa tehnyt.

  Kyseessä on siis sääntö ei laki, laissa asiat käsitelleen on käsitelty vielä erikseen.

  27. Roolipelimäinen skinit

  Roolipelaamisen parantamiseksi Aurinkomaassa tulee käyttää skiniä joka ei ole moderni. Skinin on oltava myös ihmismäinen eli yksivärisiä tai ns. "pellehermanni" skinejä ei katsota hyvällä.

  28. Keskustelu aurinkomaan tapahtumista

  Henkilöiden kiusaaminen aurinkomaassa tapahtuneista asioista/tekemisistä aurinkomaan ulkopuolella eli IRL on kielletty. Yritetään pitää tosielämän asiat tosielämässä. Ja aurinkomaan asiat aurinkomaassa. Aurinkomaan ulkopuolella aurinkomaassa tapahtuneista asioista saa keskustella ja puhua, mutta ei ole kenelläkään kivaa olla missään ammatissa pelaamassa jos kaikkea mitä teet tullaa haukkumaan joka paikassa (discord yksityisviestit, foorumi yksityisviestit, kaikki muut kommunikointi tavat mitä nyt onkaan olemassa). Aurinkomaan discordissa ja foorumeilla on myös erilliset säännöt joita tulee noudattaa (Luettavissa myös discordissa kanavilta: DC säännöt, Foorumin säännöt ja aurinkomaan säännöt).

  Tämän lisäksi omaksi turvaksesi suosittelemme ettet luovuta mitään henkilökohtaiseen elämääsi liittyviä tietoja muille pelaajille. Tähän kuuluvat mm. ikäsi, oikea nimesi, asuinpaikkakuntasi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, facebook, instagram ja snapchat tilisi, twitter, jne.

  29. Alteista lisäys:

  Jos pelaat Altilla tai haluat tehdä sellaisen ILMOITA ASIASTA ylläpitolla yksityisviesti jossa kerrot altin nimen. Ja tarkoituksen mitä altilla haluat tehdä? Seuraavat asiat ovat alteillakin kielettyjä:pelaaminen yhtäaikaa, tavaroiden antaminen toisille epäsuorasti tai suoraan, epäsuora /suora auttaminen (suosittelemalla toista, palkkaamalla töihin, kaupankäynti tms) , altien käyttäminen tiedusteluun ja/tai koortinoituhin hyökkäysiin. Esimerkkejä epäsuorasta auttamisesta: Altilla et voi pelata niin että olet vartija toisella ja toisella vanki ja sitten mukamas unohdat vankisellin oven auki. Et voi myöskään ostaa altin tai main käyttäjän arkkukaupasta tavaraa (epäsuoraa avustaminen). Jos alttisi tai mainisi tapetaaan et voi tulla toisella accountilla suoraan peliin heti alkaa huutamaan / suunnittelemaan kostoa(tämä on ns. metapelausta), toinen hahmosi ei tiedä pelissä olevista tapahtumista yhtään mitään. Lisäksi kirouksen tai bannien kierto alteilla voi johtaa banneihin/kiroukseen.

  Jos sinulla on useampi pelihahmo ja haluat luopua toisesta hahmosta kokonaan tämä onnistuu kanssa henkilö voi esimerkiksi kuolla pysyvästi tai sitten et vain yksinkertaisesti enää pelaa sillä. Tavaroiden/omaisuuden siirtäminen vanhalta toisella ei ole tämmöisessäkään tapauksessa sallittua.

  Altti säännön rikkojia varoitetaan asiasta lievissä tapauksissa ja toistuvista/ääritapauksissa sitten kirotaan tai bannitaan. Tämä altti sääntö ollut voimassa jo monta vuotta mutta nyt tehdään siihen tarkennus.

  30. Porttikiellossa olevien alttien käyttö
  Porttikielossa olevien alttien avustaminen on kielettyä, jos tiedät/epäilet, että henkilö on altti siitä tulee ilmoittaa ylläpitolla jotta asia voidaan varmistaa.

 • Säännöt päivitetty 24.1.2020 lisätty kohdat 28 ja 29 jotka on luettavissa myös DISCORDISSA.

Log in to reply